fotoboek Praag
fotoboek Praag

“Als jij iets in je kop heb zitten, zit het niet in je kont”

zou mij oma gezegd hebben als ze mijn laatste actie had mee kunnen maken.
Op mijn stedentrip naar Praag en Berlijn afgelopen zomer heb ik enorm veel fotomateriaal meegenomen naar huis.
Vooral Praag heeft me visueel zo gestreeld dat ik op slag verliefd werd op die stad.
Zo verliefd dat ik allerlei plannen aan het smeden ben om het mogelijk te maken deze prachtige stad een keer in de winter met verse sneeuw te fotograferen, maar voorlopig heb ik een aardige verzameling indrukken op beeldmateriaal.

Omdat ik het zonde vind om de foto’s enkel op mijn harde schijf te laten staan, was het idee om er een fotoboek van te maken, maar een kleine rekensom leerde me al snel dat dat een kostbare aangelegenheid zou worden.
Het budget daarvoor was al geheel in de stedentrip gestoken, dus voorlopig kon ik die boeken wel op mijn buik schrijven.
Met mijn verjaardag kwam ik op het idee om mijn spaarkoe op tafel te zetten, met daarachter op de laptop een slideshow van mijn verzameling foto’s. Het bleek een succes. De opbrengst van mijn dierbaren en het resterende kleingeld van de spaarkoe leverde genoeg op om twee boeken te kopen.

Dat het nog een behoorlijke bulk werk bleek, maakte dat ik andere prioriteiten(werk, gezin) voorrang moest geven.
Mijn mailbox werd ondertussen gebombardeerd met aanbieden voor de mooiste fotoboeken.
De beste optie bleek gewoon bij de Hema te zijn, en ze hadden ook nog eens een fantastische aanbieding.
Ik kreeg maar liefst 15% korting en aangezien ik nogal wat extra pagina’s had, loonde het enorm als daar die korting af zou gaan.
Toen had ik ineens haast en ik had het al best druk.
Maar… vorige week zondag (de sluitingsdag van de kortingsactie) drukte ik op de verzendknop en daarmee had ik die deadline gehaald.

Gistermorgen lagen beide boeken op me te wachten bij de lokale Hema.
Ik ben zowaar best trots op het resultaat, en als mijn oma er nog zou zijn, had zij ze vast ook prachtig  gevonden.
Nu kijk ik gewoon voor twee, want zo’n fotoboek in je kont zit ook niet lekker.

fotoboeken Praag en Berlijn
fotoboeken Praag en Berlijn

11 thoughts on “Fotoboeken”

 1. Wow… die kaft van Praag is mooi!Het zou zomaar een gekocht boek kunnen zijn.

  Goed om te horen dat de Hema goed bevallen is, zoals je zelf al zegt, het is best prijzig allemaal en als het dan tegenvalt is het toch wel erg zonde van het geld. Ik heb er 1 af laten drukken bij het Kruidvat maar was benieuwd hoe de Hema zou zijn.

  (Kruidvat trouwens ook goed. Er zat een misdruk in maar dat kan gebeuren. Terug naar de winkel en toen hebben ze ‘m opnieuw afgedrukt voor me)

 2. @Madd, dank je. De afdrukken zijn mooi,maar in het boek van Praag heb ik iets meer kleurverzadiging aan de foto’s meegegeven en dat maakt de afdrukken mooier. Ik vond het wel lastig dat het laten lijnen van de afbeeldingen een secuur werkje is.
  Nu nog even een afzetmarkt voor mijn boeken vinden 😉

 3. Jaaaaaaa, Praag is heerlijk fotogeniek. Zelfs voor amateurtjes als ik. Mooi hoor, zo’n tasbare verzameling foto’s.

 4. Leuk leuk! En prachtige voorkanten. Die van de Hema vind ik supergoed. Mijn fotoboek van het afgelopen jaar zou morgen in mijn brievenbus moeten belanden. Kan niet wachten!

 5. ja schitterend is dat. ik wil nog zoveel van die boeken, maar zelfs met 15% korting..

  ken je blurb btw?

 6. Haha, zo’n fotoboek zit niet echt lekker nee maar wat zijn het weer beauty’s, die plaatjes! Echt te gek! Als ik jou zo lees heb ik echt spijt als haren op mijn hoofd dat wij vorig jaar maar 1 lousy nacht in Praag zijn gebleven, nagenoeg niets van de stad gezien! (slaat zichzelf voor hoofd)

Comments are closed.