In Nederland wanen wij ons nog redelijk veilig t.o.v. oorlog en natuurrampen.
Maar stel

Je hebt nog 5 minuten om te vluchten… wat neem je mee?

0 thoughts on “Vraagstuk 10”

 1. Mijn kinderen, foto’s en videobandjes…(liggen klaar….)
  Ik denk dat andere materiele dingen te vervangen zijn, hoewel een paar dingen uit de “erfenis” van mijn overgrootmoeder me héél dierbaar zijn.

  Ik zou hopen dat ik mijn huisdieren mee zou kunnen nemen….:?
  Naar, om over na te denken, maar niet overbodig denk ik!

  liefs,
  Anous

 2. De hond (als die zichzelf nog niet in veiligheid heeft gebracht) een paar foto’s en veel drinken en een deken en aanstekkers. En als het er op lijkt dat ik nog wel een poosje in het rampgebied zit ook nog de houthakkersbijl, een koksmes en een pan.

 3. Mijn man en kinderen. De huisdieren. Water. Dekens. Warme kleren. Verbandtrommel. Lucifers. Die bijl, het koksmes en de pan van Johan lijken me ook een goed plan.
  Gelukkig zit ik veilig in mijn knusse warme huis.

 4. Mijn katten! Ik kan nog een hele rits aan dingen opnoemen, foto’s, dagboeken, erfstukken, maar als het moet kan ik die nog wel missen. Mijn katten echter niet. En mijn man natuurlijk, maar die kan zichzelf hopelijk in veiligheid brengen 😉 We hebben het hier wel eens over gehad: stel dat er brand uitbreekt, éérst de katten weg. Da’s het belangrijkst.

 5. Mijn zoontje. Hoorde gisteren van het kindje van 14 maanden dat is meegenomen door de zee, die was een maand ouder dan Zep, afschuwelijk!
  Mocht ik dan nog tijd hebben; mijn la met negatieven.

 6. mijn kinderen en mijn beesten
  ik denk dat mn dochters hun favo knuffel mee nemen en ik trek als de sodemieter mn favoriete fotos van de muur
  5 minuten zijn zo om, weet je?
  ik zou mn fotoboeken pakken en een grote plastic tas om alles in te doen
  dan pak ik mn tas en mn knip en mn autosleutels
  prop mn beesten in de auto (ow, laat ik dus ok voer meenemen), pak de auto en smeer m als de sodemieter
  ik weet niet of ik dan nog tijd over heb, of tijd te kort had

 7. Zoals je weet hebben wij ruim een jaar geleden een schoorsteenbrand gehad, het eerste wat ik gedaan heb is man, kinderen en hond naar buiten sturen. Ben zelf nog teruggegaan om het konijn uit zijn hok te halen (dat laatste was acheraf misschien niet slim omdat ik van de buitendeur tot aan het hok en terug met mijn ogen dicht moest doen vanwege de rookontwikkeling, maar ja, hairy achterlaten, no way!
  Dus de reclame klopt, doe een blinddoek om en kijk of je dan feilloos de weg naar de kamers van de kids en de weg naar buiten weet te vinden. Ik dus wel maar er zijn mensen die minder geluk hebben. Zorg dat je wel geluk heb en probeer het uit.

 8. Alvast een heel gelukkig, gezond en voorspoedig 2005 mikmakkie. Moge al het goede jouw kant op komen, je hebt het niet alleen nodig, je hebt het ook verdient. 😉

 9. Ik las zonet ergens dat er onder de gevonden dode lichamen nog geen dieren zijn gevonden. Vermoed wordt dat dieren een soort van zesde zintuig hebben, dat ze dit onheil aan hebben voelen komen.
  Ben benieuwd of de Nederlandse huisdieren dit zintuig ook nog hebben. Ik zou mijn honden redden. Voor de rest .. mijn pc maar dat wordt een beetje omslachtig denk ik. Dus mijn honden.

 10. waarschijnlijk zullen het mijn peuken met aansteker, mobiel mp3speler, rugtas met schrijfboek en portomonnee worden…the usual dus. (Alles ligt in een straal van twee meter)
  Gewoon net doen alsof er niets aan de hand is ben ik erg goed in8)

 11. Nou ik heb er toch nog eens goed over nagedacht. Ik breid mijn inventaris uit met een rugzak om alles in of aan te bevestigen, een blikopener, een verband trommel, een pakje paracetalmol en aspirines en mijn identiteits papieren.
  Verder zou ik een paard uit de naast gelegen manage halen, want als heel nederland op de vlucht slaat dan denk ik dat ik binnen 10 km van mijn huis muurvast kom te staan en een groote plus is dat een paard op gras en water loopt en ook door ‘onbegaanbaar’ gebied kan.

 12. Ik hoop dat ik m’n kleren aan heb… zo ja, dan ga ik voor m’n pasjes en id kaart.
  De rest is niet belangrijk.. (ben vrijgezel he) 😉

 13. Mijn kind, mijn man, mijn hond en natuurlijk een foto van mijn jongste zoon en zijn herinnerings steentjes.