Om het nieuwe jaar in te luiden, schieten we in Nederland voor heel wat geld vuurwerk af.

Natuurlijk is dat zonde van het geld.
Maar ik vind het persoonlijk toch ook wel erg leuk, vooral mooi siervuurwerk.

Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Koop jij vuurwerk… en zo ja, budgeteer je het dan, of koop je gewoon wat je mooi vindt?

0 thoughts on “vraagstuk 9”

 1. Hoi,

  Ikzelf koop niets. Maar onze zoon wel. Hij moet het zelf betalen en ik denk dat hij voor ongeveer voor 50 euro in de lucht gaat schieten.
  Ik heb iets voor je klaar staan.
  Kom je het even halen als je tijd hebt.

  Tot later,
  Gerbera πŸ˜€

 2. Ik koop het niet meer, hou er erg van maar vind het eigenlijk zonde van mijn geld. Om over het milieu maar niet te spreken…..

 3. Koop geen vuurwerk. Al jaren niet meer. Denk bij iedere knal: Weer zoveel Euro in m’n zak laten zitten. πŸ˜‰

 4. Raar ik koop geen vuurwerk nooit gedaan ook en ken maar weinig mensen die dit wel doen,en als ik de reactie ’s lees dan is het percentage hier ook laag en dan toch voor miljoenen de lucht in, en maar klagen dat we het zo slecht hebben………jullie niet hoor πŸ˜‰ ik koop wel een goede fles whisky πŸ˜€ πŸ˜€

 5. ik koop geen vuurwerk want ben er hartstikke bang voor, alleen leuk om achter t raam naar te kijken.

 6. Ik koop het niet (meer); als kind wel.
  Eerlijk gezegd geniet ik wel altijd van het siervuurwerk van anderen ……..

 7. Hé Mikmak,
  Ik maak een compromis van beide mogelijkheden. Voor het eerste in jaren ben ik vrij met de jaarwisseling, dus ik heb me nooit zorgen hoeven maken over dat vraagstuk. Maar nu het kan zal ik een leuk pakketje samenstellen.Wel duur, champagne en oesters zijn ook lekker en daar kan ik meer van genieten. maar goed, het thuisfront heeft ook nog een stem dus het zal wel vurwerk worden. Dank voor je bezoekjes, mijn log was de laatste van het jaar.
  Greetz,
  Bones

 8. Sinds de vuurwerkramp in ons stadsdeel (Enschede Noord) koop ik geen vuurwerk meer.
  Ik heb het vuurwerk op ca 1,5 km afstand gezien, de schokgolf gevoeld en de gevolgen aanschouwd.!

 9. Sinds de vuurwerkramp in ons stadsdeel (Enschede Noord) koop ik geen vuurwerk meer.
  Ik heb het vuurwerk op ca 1,5 km afstand gezien, de schokgolf gevoeld en de gevolgen aanschouwd.!

 10. Ieder jaar roep ik weer GEEN vuurwerk. Zonde van het geld en ieder jaar wordt er dan toch een klein pakketje gekocht. Behalve als mijn Vietnamese buren ook thuis zijn met oud en nieuw. Zij hebben namelijk een 100.000 klapper. Siervuurwerk is wel mooi maar valt ook vaak tegen. Pjieuw, een lullig sterretje en daar gaat weer 10 euro. πŸ˜‰

 11. Ja ik koop vuurwerk en elke keer weer met een smoes πŸ˜‰
  Eerst om de kinderen, toen nog binnen en naar buiten kijkend, te plezieren.
  Iets later toen onze jongens iets groter waren, om ze te leren er verantwoord mee om te gaan.
  Nog later om ze te leren waar de “grenzen” liggen bij illegaal vuurwerk en het gevaar van dat spul in een groep.
  Nu samen om de “historische waarde” van het carbidschieten over te dragen.
  In de toekomst als ouwe lul, die zielig in z’n eentje staat te knallen.
  Maar eerlijk is eerlijk eigenlijk, omdat ik het zelf fantastisch vind πŸ˜‰ Vooral knalvuurwerk πŸ˜€

 12. Ik koop nooit vuurwerk, ben er nog steeds behoorlijk bang van. Ik ben nu wel zo ver dat ik er buiten naar kan gaan kijken en het nog mooi kan vinden ook.

 13. Het woord vuurwerk is voor mij synoniem met ellende. Ik woon net als Frans in Enschede. Ook voor de vuurwerkramp had ik al een hekel aan vuurwerk. Het alternatief na de ramp, een vuurkorf of een paar kaarsen in een lantaarn voor de deur sprak mij enorm aan. Het is niet alleen een stuk veiliger, maar ook goedkoper en nostalgisch. Het was dat jaar een prachtig gezicht, en de lucht bleef een stuk schoner na 12 uur ’s nachts.