Mevrouw Mikmak heeft vaak te maken met vraagstukken, deze kunnen groot of klein zijn, echter een ding hebben ze gemeen.Ze worden niet beantwoord.Daar wil ik graag verandering in brengen.Daarom zal vanaf nu met enige regelmaat een vraagstuk te vinden zijn.

Vraagstuk 1

Waarom wil de mensheid toch alles in het leven verklaren,
manipuleren en/of beheersbaar maken?

0 thoughts on “Vraagstuk 1”

 1. omdat mensen dingen willen begrijpen
  dan kunnen ze er wat mee
  (of niet..maar dat weten ze dan)
  omdat t niet in de aard van t beesie zit om zonder na te denken, dingen klakkeloos aan te nemen
  (hier en daar een uitzondering daar gelaten)

 2. Toch heb ik wel eens het idee, dat er hele mensenmassa’s zijn, die zonder na te denken zich aansluiten bij mensen die pretenderen de wijsheid in pacht te hebben, met alle gevolgen van dien.
  Dus of dat uitzonderingen zijn 😕

 3. Goede discussie. Zelf merk ik dat mensen sterk geneigd zijn om zich te conformeren aan de gedachten die op dat moment ‘bon ton’ zijn. Voorbeeld: bijna niemand durft zich meer publiekelijk druk te maken over natuur en milieu. Sumatra is in 2005 geheel ontbost, ik hoor er niemand over. Ik ook niet, toegegeven. Volkert van der G. effect?

  Overigens hoef ik persoonlijk niet alles te weten, al wasd het maar omdat het geheim van het leven nooit helemaal te doorgronden zal zijn. Mooi toch?

 4. Willen mensen dat…verklaren,manipuleren,en beheersbaar maken 3 uiteenlopende zaken
  Ik denk dat de mensheid verdeeld is je hebt een categorie die het allemaal niets kan schelen ,de laat maar waaien…je hebt de heersers…onder deze categorie kan zo wel intellectuelen al criminelen vallen……daarnaast de groep socioos/wereldverbeteraars….maar ook hierin kan je niet generaliseren….ieder zijn meuk en denkwijze….alhoewel wat je ook bent,in deze maatschappij staat egoisme voorop…de maatschappij verhardt ,hoe slechter de economie des te meer afgunst…..
  Mikmak dat wat jij aan deze topic zet is een opening….tot overdenking…maar zeer breed….dus jouw opgaande discussie kan heel lang duren en alle kanten uitbreiden.
  Tis niet verkeerd eens stil te staan bij ons zelf 😀

 5. Ik denk dat het vooral te maken heeft met angst. Door dingen te kunnen verklaren, onderduk je je angst.
  De germanen waren bijvoorbeeld als de dood dat de hemel op hun kop zou vallen als het onweerde. Inmiddels hebben we daar een passende verklaring op gevonden, zodat we niet bang hoeven te zijn.

 6. @ Anna, Ach zo af en toe een log dat je aan het denken zet, is niet verkeerd in mijn ogen, zo af en toe moet het ook ergens over gaan.
  Ik zie vanzelf welke kant dit log uitgaat, het is een opstart voor eventuele vervolg logs, die gewoon wat vraagstukken oppert. Niet dat het allemaal maatschappij kritische stukken moeten zijn hoor, ik heb ook nog wat lichtere vraagstukken in gedachten. 8)

 7. @@Mevrouw Mikmak heeft vaak te maken met vraagstukken,
  deze kunnen groot of klein zijn,
  echter een ding hebben ze gemeen.
  Ze worden niet beantwoord.
  Daar wil ik graag verandering in brengen.
  Daarom zal vanaf nu met enige regelmaat
  een vraagstuk te vinden zijn.@@

  Die antwoorden komen later Mikky… let maar op! in elke situatie waar je je in bevind en opzoek bent naar de antwoorden kom je er niet uit omdat die puzzel niet compleet is,… het kan soms lang duren soms snel gaan maar de antwoorden komen en dan begrijp je ineens alles!

  @@Waarom wil de mensheid toch alles in het leven verklaren,
  manipuleren en/of beheersbaar maken?@@

  Simpel en alleen controle… controle is macht en daar houd een mens van… Beheersbaar maken staat daarbij voorop, alles wat je beheersen kan tja, heb je natuurlijk onder controle en kan je in je voordeel gebruiken en of wegbannen! Manipuleren stop ik maar in het hierboven geschreven.

  Verklaringen zoeken is niks mis mee, zo word je alleen maar weizer.. iedereen zoekt b.v. z’n oorsprong iedereen wil weten waarom wat gebeurd.. soms is het beter het te nemen zoals het is maar als ik voor mezelf spreek neem ik daar bijna nooit genoegen mee.

 8. Een mens lijdt het meest onder de angst die men vreest…
  van mij mag je allerlei soorten vraagstukken plaatsen geeft heerlijke diepgang in weblogland….