Dat huis tuin en keuken flashen is wel leuk, maar zo blijft al het huishoudelijk werk wel liggen.
Even voorop gesteld dat het mijn hobby niet is, moet ik er soms echt aan geloven en als een witte tornado door mijn huis.
Om het enigszins dragelijk te maken zet ik dan een lekker muziekje op en begin schoon te maken en zing en swing ondertussen vrolijk mee.

Dat brengt me dan gelijk bij vraagstuk 15.

Wat is jouw schoonmaak ritueel?

0 thoughts on “vraagstuk 15”

 1. Net wat je zegt, gewoon heel hard de muziek aanzetten en met het verstand op nul en mijn blik op oneindig aan de gang gaan…

  (wat zullen mijn buren blij zijn dat ik niet zo van schoonmaken hou)

 2. Als ik een vast ritueel had, zou het vast wat schoner zijn hier in huis…
  Of nou ja, mijn ritueel is om het steeds maar uit te stellen tot het echt heel hoognodig is en dan wel met een muziekje waarmee ik heel hard meeblèren moet!

 3. Meestal moet ik de GGD en het leger waarschuwen voordat ik begin….wie weet wat er allemaal leeft achter die puinhopen 🙂

  Alle gekeheid op een …bezemsteel(?). Eerst bereid ik mezelf mentaal voor op de voorjaarsschoonmaak, daarna schop ik iedereen de deur uit, zet mijn ‘verzamelwoede-knop’ in de andere stand en begin vol goede moed, begeleidt door m’n favoriete muziek.

  Spullen waar ik niet meteen een praktisch nut voor heb (of kan bedenken), daar probeer ik anderen mee blij te maken of het verdwijnt in de betreffende milieubak.

 4. ̩̩n maal per maand dwingen de hormonen mij tot schoonmaken. Oude kleren aan, muziekje aan Рlekker hard en lekker hard meegalmen.
  De rest doet de hhhulp.

 5. Probeer het toch wel wekelijks bij te houden. En een keer in de zoveel tijd pak ik een paar vuilniszakken en gooi daar in wat ik niet meer gebruik en wegkan.

 6. Schoonmaken…tja, het liefst gewoon in de ochtend in pyama, alles achterelkaar en dan lekker douchen. Huis schoon en ikzelf ook.

 7. Hey Mikmak,
  Ritueel? Daar heb ik er nog wel wat van;) Maar schoonmaken is een obsessie voor mij. Niet dat ik smetvrees heb, maar een opgeruimd huis is toch wel een must hoor. Elke dag móet mijn badkamer bijvoorbeeld nagewreven worden. Geen opgedroogde druppel water zal je er zien.
  Greetz,
  Bones

 8. Ik kijk gewoon om de rotzooi heen, en als die te erg wordt krijgt mijn man spontaan last van PMS, pakt stofdoek en dweil en hoppa!! Dora!

 9. pc uit, muziek aan de gedachte op oneindig en schoonmaken maar.en hoe eerder ik begin hoe eerder ik weer terug kan naar mijn pc-tje.Maar dit gebeurd niet weekelijks, het is moeilijk om me te bedwingen om er aan te beginnen

 10. Met Robert keihard meebrullend wil ik de keuken nog wel eens een goeie schoonmaakbeurt geven. Zonder Robert is dat absoluut onmogelijk!!!

 11. als ik zeg eerst ontkateren is dat zeker wel heel flauw hè…. uh schoonmaakritueel…. volgens mij moet jij eens een keer langs komen om dat erin te krijgen 😉

 12. Ik heb niets gelezen………puur dwang. Ineens krijg ik toch de kriebels en als ik eenmaal begin dan kan ik niet meer stoppen. En ik zet niet eens gezellig een muziekje op.
  Oh ja, bij het strijken…….

 13. Ik haat huishouden, ik doe alleen het hoogstnodige. Ik probeer de perfecte combinatie tussen zo min mogelijk doen en tóch schoon te proberen.
  Maar als ik er dan echt niet onderuit kom, zet ik ook een muziekje (bij voorkeur opzwepend, ter ondersteuning) op, en dan soppen maar…..

 14. Iedere dag neem ik me van alles voor. Maar neem nou zo’n dag als vandaag. Ik zou eigelijk de keuken verder schoon moeten maken. Maar je begrijpt toch wel dat ik daar nu helemaal geen zin in heb.
  De zon schijnt. Genieten dus. En vooral geen schonmaakwerkzaamheden vandaag. Morgen begin ik er wel aan. Denk ik.

  Fijne dag vandaag

 15. Ongeveer gelijk aan de jouwe. Met veel tegenzin en in hoog tempo. En dit alles met muziekale ondersteuning natuurlijk.

 16. @Curse: Peggy Bundy

  Mijn schoonmaakritueel is vooral heel lang uitstellen, dan nogmaals uitstellen, dan dingen niet kunnen vinden en stikken in de stof, dan nog even uitstellen, proberen het uit te besteden, dan toch maar schoonmaken, met een volledige herindeling van de ruimte als gevolg.

 17. Mits ik zin heb..

  Mijn ritueel: cd van UB40, meezingen ondanks protest van de buren, deuren open(ze moeten het wel horen)en dan poetsen tot ik omval

 18. eerst maak ik er een grotere puinzooi van, door alles te verzamelen en in stapels half uit te zoeken
  dan gaat alles wat uit de kamer moet in dozen en ruim ik alles doos voor doos op
  meestal kom ik tot halverwege
  dus er staan hier en daar nog dozen die opgeruimd moeten worden
  😕

 19. Me wekenlang voornemen echt eens te gaan schoonmaken, en het dan uiteindelijk door vriendlief te laten doen.

 20. Als ik zin heb kan ik wel even doorgaan. Maar dat komt niet altijd vaak voor. En als je dan eenmaal aan de slag gaat muziek van acda en de munnik op. Lekker meezingen. En voor je het weet ben je weer klaar.

 21. Ouwe zwarte blues muziek uit de jaren twintig, keihard op de achtergrond, joint tussen de lippen en gewoon beginnen. Een paar uur later en vele cd’s en joints verder is mijn huis weer als een toonzaal:-)

 22. joehoe schoonmaken heerlijk!!!!
  zodra ik klaar ben met werken ga ik nooit eerst zitten maar dan ga ik lekker aan de slag de badkamer,slaapkamer,keuken,wassen,blablabla
  en als ik dan klaar ben dan ga ik lekker op de bank zitten en geniet van mijn schone huisje en als je alles elke dag een beetje bij houd dan hoef je nooit echt een hele dag uit te rekken voor iets waar je een hekel aan hebt ik heb 2 katten en ja die haren moeten weg sjoef ff de stofzuiger door het hele huis en “poef”alle haren weg haha ps: ff voor de duidelijk heid in het weekend doe ik nix noppes nada dus dat is wel een uitkomst dus een tip doe alles door de weeks en je bent in het weekend echt helemaal vrij!!!!!!!!!! groetjes gaby ik ga weer verder met poetsen hahaha