Ik kan er niets aan doen, sneeuw maakt het kind in me wakker.
Wat er toe leidde dat de directie van de school ons vriendelijk vermaande alle sneeuw goed uit te kloppen voordat we naar binnen kwamen, ik heb het niet over de kinderen, maar over de moeders die als jonge honden in een sneeuwgevecht verwikkeld waren geraakt.

Thuis gekomen kijk ik hoopvol naar de honden… wat zullen we eens gaan ondernemen met al die sneeuw nu de kinderen op school zitten?

Al mijmerend brengt me dat bij het volgende vraagstuk…
Wat doe jij het liefste in de sneeuw?

0 thoughts on “vraagstuk 14”

 1. wat dacht je van binnenblijven,de restjes wijn in een glas doen en hopen dat het nou eindelijk weer eens snel lente is?

 2. Hel liefst met sneeuw gooi ik graag sneeuwballen naar mijn man dochter en honden. ff weer kind zijn.
  hahahahaha
  groetjes Anita

 3. hahaha, hoe herkenbaar, ik was drijf nat toen ik vanmorgen Sanne naar school had gebracht. de sneeuwballen vlogen me van alle kanten rond de oren, wel erg jammer dat de juf t niet goed vond dat de kids buiten gingen spelen omdat ze dan een hele dag een natte broek zouden hebben en inmiddels dooit t hier als een gek.

 4. In de sneeuw speel ik het liefst met de kinderen of ga ik in mijn eentje wandelen op een stil plekje.

 5. Spelen met mijn zoon, sneeuwballen gooien, sneeuw wegschoppen, sneeuwpop maken, wandelen, foto’s maken, heerlijkheerlijk!

 6. Genieten van de stilte die de sneeuw veroorzaakt. Dat vind ik helemaal geweldig. De sfeer op straat is anders als er een dik pak sneeuw ligt. Mooier, aangenamer, rustiger. Heerlijk.

  Dat doe ik dus, als er sneeuw ligt: genieten.

 7. de eerste voetstappen zetten, fotograferen, een sneeuwengeltje maken en sneeuwballen met de kinderen uit de buurt. Ja. ik ben weer 20 jaar jonger………………

 8. Wat ik het liefste doe? Op dit moment zou ik graag willen weten wie eigenlijk gewonnen heeft 🙂

 9. Ik vind het super om in de sneeuw te lopen. Dat gekraak dan onder je voeten, heerlijk! Dan wat mooie foto’s maken en genieten van de zon (als ‘ie er is…) Dan kan mijn dag niet meer stuk!

 10. Genieten van de prachtige plaatjes, het geluid dat anders klinkt, mijmeren bij een stukje ongerepte sneeuw, foto’s maken en bij de kachel met dampende koffie mijn vingertoppen ontdooien.

 11. De eerste voetstappen maken in een dik pak ongerepte sneeuw vind ik toch wel superrrrmagisch.
  De sneeuw is gewoon heerlijk.
  Moeten ze gewoon verplichten; Elk jaar 1 week dikke laag sneeuw !!!

 12. met open mond sneeuwvlokken vangen en de eerste voetstappen achterlaten in een vers pak sneeuw! Dat geluid is zo mooi!

 13. Aan een stuk door genieten, wat nou koud? wat nou wintertenen?
  Elke keer als ik wakker wordt de afgelopen paar dagen, gaan gelijk de gordijnen open om te kijken of de sneeuw er nog ligt… ik word elke ochtend verrukt van blijdschap wakker.

 14. Heerlijk hardlopen door de sneeuw. Vooral die ongerepte gebieden, verse sneeuw, hollandse landschappen. Heerlijk! Even dicht bij de natuur zijn en merken dat we dáárvoor gemaakt zijn, en niet voor kantoortuinen!

 15. Een sneeuw engel Mevrouw Mikmak! Je laat je vallen in het prachtig wit poeder en je gaat vliegende bewegingen maken met je armen! Kijken ondertussen naar de vlokjes die op je neus belanden …. !! Super!! Sneeuwwit kusje voor jou!!