Aan de buitenwereld laten we ons vaak van de beste kant zien.Echter de mensen in je naaste omgeving krijgen ook wel eens de minder mooie kant te zien.

Daarom vraagstuk 13.

Aan wie laat jij je ware gezicht zien?

0 thoughts on “Vraagstuk 13”

 1. ik ben tegen iedereen zoals ik echt ben
  zo zien de mensen direkt hoe ik ben
  ik houd er niet van om mij beter voor te doen dan wat ik ben

  een fijne dag

 2. De laatste is misschien het meest eerlijk, en misschien ook nog niet eens waar. Babouches roses

 3. Ik vind het erg moeilijk… mezelf te laten zien. Mijn vriend is de enige waarbij het zo af en toe écht lukt…

 4. Ik laat mezelf aan iedereen zien ik ben een van de meest open boeken die je zal tegen komen,.alles wat jij me zal vragen zal ik eerlijk beantwoorden,…
  Waarom?? A: ik heb niks te vrezen voor niemand.
  B: Door openheid krijg je sneller vertrouwen omdat je je kwetsbaar opsteld.
  C: de ultieme manier iemand te verleiden is door openheid te geven.
  D: Mensen die ik niet 100% Lenny kan laten zien zijn mij niet waard.
  E: Open zijn is fijn, je hoeft geen geheimen te bewaren, je kan iemand altijd recht in de ogen kijken.
  F: ik ben niet altijd slim…maar geef iedereen een 10 in vertrouwen,..waarom omdat je dan alleen maar kan zakken in waardering bij mij. Je krijgt vertouwen van me ,,..maar owee als je het verneukt!!!..

  Dat maakt mij denk ik tot een vd makkelijkste mensen in de omgang…ik leg enorm snel goed en vriendelijk contact..zonder dat dames denken dat ik per direct iets van ze wil…en dat is de Macht van liefde,..versieren en zo voorts..open en eerlijk..The Key…en communicatie is de utltieme NR 1…als dat goed zit komt de rest vanzelf!!!

  Kuzzies L.L.L.

 5. en Marleen…als je alleen af en toe bij je vriend jezelf kan laten zien…laat ik je dan nu zeggen dat er iet heel mis is in jullie relatie…mijn vriendin en ik vertellen elkaar alles…echt alles..en met echt bedoel ik ook echt..alles…als je ook al niet bij je geliefde je 100% jezelf kan voelen..is er iets niet goed…JIJ bent nr 1…en zorg dat je je veilig en geborgne voelt bij je vent (of vrouw)

  NOG MAALS DAMES HIER SPREEKT EEN EVAREN liefdes analist. Communicatie staat boven aan,..hoger dan vertrouwen,.liefde,…sex.,…uiterlijk…

  Zonder Communicatie heb je per definitie GEEN relatie. Met niemand niet,..Communicatie is de sleutel tot heel het leven overigens..zonder kan je niet leven.

  En zo zit het!!!! Succes lieverd en get to know yourself

 6. Nou ik laat niet aan iedereen alles van mezelf zien, met bijvoorbeeld collega’s heb ik daar geen enkele behoefte aan. Ik ben een open boek voor velen maar mijn angsten bespreek ik niet met iedereen. Mijn lief mars, mijn maatje Nico en mijn anders vriendje Hans zijn mensen waar ik zulke dingen wel mee deel.

 7. Aan niemand.

  Tot nu toe zijn alle mensen die ik ooit vertrouwde dat vertrouwen niet waard gebleken.

  Ik ben dan ook een zelfverkozen kluizenaarster, kom zelden onder de mensen, alleen als het werkelijk niet anders kan. En dat bevalt me prima.

 8. Ik ken die fase , maar weiger om erin te blijven hangen.
  Maar moet mezelf soms wel even bij elkaar rapen voordat ik weer mijn eigen open boek kan zijn.

 9. oef, mijn ware gezicht…. vind het vaak al moeilijk om te weten hoe ik dat kán laten zien…! ik doe mijn best maar weet niet precies waar het zit en wat voor een het is….

 10. Tja, wat is je ware gezicht? Dat kan elke dag anders zijn, ligt er maar aan bij wie, met wie of in welke omstandigheid je verkeert.

 11. Mijn ware gezicht…tja, die probeer ik zoveel mogelijk te laten zien, maar merk dat er toch wel vaak een masker voor gaat. Thuis ben ik in ieder geval altijd mezelf, mijn plekje zonder masker.

 12. Wat een moeilijke vraag. Mijn antwoord komt nog het dichtst in de buurt van Rewrite…..
  Mijn vriend ziet wel het meeste van mij, ik ben niet een kluizenaar. Maar wel een einzelganger.

 13. laat me minder mooie kant zien aan de mensen die me kunnen begrijpen en op dit moment helaas erg weinig!!!!!!!!!

 14. In de omgang met mensen strijd ik altijd met open vizier. Of ik daarmee mijn ware gezicht toon, is mij niet geheel duidelijk.

 15. Hoewel ik niet alle reacties gelezen heb, lijkt de vraag mij wat eenduidig. En, zoals het leven ons leert – niets werkelijk duidelijk.

  Mijn ware gezicht? Die bestaat niet. Alle gezichten zijn immers van mij Рdus waar. E̩n gezicht heb ik niet -bestaat voor mij ook niet. Wellicht heb ik (en u?) er duizenden.

 16. inderdaad kim dat vind ik een hele goeie van jou..
  maar dat neemt niet weg dat ik me thuis bij mensen waarvan ik veel hou me sneller en meer laat gaan..

 17. Hmz Nicolette,

  Laat dat bij mij nu juist omgekeerd zijn. Hoe ‘beter’ ik de mensen ken, hoe ‘meer’ ik mij juist ga inhouden. Mijn gedachten ga verzwijgen.

  Woorden kunnen kwetsen. Degenen die ik lief heb, krijgen slechts het gezicht van mij te zien, die hen het minste zal kwetsen. But then again – that face is a part of me too.

 18. pfff… wat een moeilijke vragen weer… Ik pas deze keer, of nee beter gezegd.. ik sluit me aan bij Kim.

 19. Ik ben het ook met Kim eens, alle gezichten die je hebt, zijn de jouwe (en zijn dan ook allemaal je ware gezicht).
  Maar ik voel me het meest op mijn gemak bij mijn vriend en mijn ouders. Bij hen laat ik daarom ook het meeste van mezelf zien (ben ik het meest mezelf als je het zo wil noemen)…

 20. Even alle antwoorden die hier staan wegdenkend ( want ik ben het met sommige mensen volledig eens ), is het eerste antwoord wat in mij opkomt:

  Dit is onmogelijk.

  Je ware gezicht kun je nooit voor de volle 100% laten zien, omdat sommige emoties niet onder woorden gebracht kunnen worden of met behulp van andere middelen ( denk aan muziek of schilderen ). Zo ervaar ik het althans.

  Maar los gezien van het bovenstaande verhaal, laat ik ondanks dat ik van mening ben dat je je ware gezicht nooit voor 100% kunt laten zien, heel erg weinig zien van mijn ware gezicht. Hoewel daar in mijn omgeving wel eens anders over wordt gedacht.

 21. hoi hoi ik laat vrij snel mijn ware gezicht zien en dus ook bij mensen die niet echt dichtbij me staan ik ben nogal wispelturig en driftig en depri van aard dus op de verkeerde momenten en soms bij de verkeerde mensen komt dat eruit dus iedereen ziet wel mijn ware gezicht alleen zijn het er meerdere snap je het nog een beetje???
  groetjes marielle